pátek, 11. 10. 2024
Jürgen Klopp pod palbou kritiky: Fanoušci Dortmundu se cítí zrazeni jeho novým angažmá

Jürgen Klopp pod palbou kritiky: Fanoušci Dortmundu se cítí zrazeni jeho novým angažmá

Jürgen Klopp, někdejší miláček fanoušků Borussie Dortmund, rozvířil vášnivé debaty svým rozhodnutím přijmout pozici v Red Bull skupině, která zahrnuje i nenáviděné RB Lipsko.


  • autor: Petr Zajíc
  • , vydáno: 11. 10. 2024
  • , zdroj fotky: Liverpool FC

Fanoušci Dortmundu se bouří

Jürgen Klopp, bývalý trenér Borussie Dortmund a jeden z nejvýznamnějších trenérů moderní fotbalové scény, způsobil vlnu nesouhlasu mezi fanoušky svého bývalého klubu. Jeho nedávné rozhodnutí přijmout roli v rámci fotbalové sekce Red Bull, do které patří i německý rival RB Lipsko, rozzuřilo mnohé z nich. Ačkoliv Klopp odešel z Borussie již před několika lety, jeho jméno je stále spojováno s tímto klubem. Tento krok tedy pro mnohé znamená těžkou ránu.

Sám Klopp, rodák ze Stuttgartu, byl vždy respektován pro svůj odhodlaný přístup k fotbalu a nesmírnou lásku k této hře. Ovšem přijetí této pozice v rámci Red Bull organizace, jež zahrnuje i nenáviděný klub z Lipska, považují mnozí za zradu. Fanoušci neváhali své rozhořčení vyjádřit na sociálních sítích: „Od této chvíle pro mě nic neznamená,“ psali někteří. Další šli ještě dál a přirovnávali to ke zradě: „Je to jako kdyby nám vrazil nůž do zad,“ zaznívalo mezi nejvěrnějšími příznivci Dortmundu.

Nová kapitola pro Kloppa

Přestože Jürgen Klopp přiznal, že se už nevidí na trenérské lavičce, jeho láska k fotbalu zůstává nezměněná. V reakci na vlnu kritiky vysvětlil své důvody pro přijetí této nové výzvy: „Několik měsíců zpátky jsem řekl, že si už nepředstavuji sebe jako trenéra, a to stále platí. Nicméně, fotbal stále miluji a Red Bull mi nabídl ideální příležitost.“ Klopp zdůraznil, že mu tato role umožní sdílet své bohaté zkušenosti, které nasbíral během let úspěšné kariéry: „Chci se podělit o zkušenosti, které jsem získal jak v boji o postup, tak v zápasech o trofeje.“

Zkušený německý trenér se také zaměřil na svůj zájem o učení a další rozvoj: „Jako trenér, který má každý tři dny zápas, máte na to velmi málo času. Teď ho konečně mám a dostal jsem příležitost posunout fotbal zase o kousek dál.“ Ačkoli v současné době čerpá dovolenou, Klopp se již těší na začátek nové kapitoly ve své kariéře.

Fanoušci však neodpouštějí

Přestože Klopp svůj krok obhajuje, fanoušci Borussie Dortmund se s tímto rozhodnutím těžko smiřují. Pro mnohé z nich byla jeho osoba symbolem zlaté éry klubu, v níž Borussia zaznamenala ohromné úspěchy na domácí i mezinárodní scéně. Fakt, že nyní bude pracovat pro organizaci, které je součástí jeden z jejich největších rivalů, je pro ně nepřijatelné. Jaká bude budoucnost vztahu Kloppa a jeho někdejších fanoušků, ukáže jen čas.

další zajímavé články