úterý, 08. 10. 2024
Nekončící krize Manchesteru United? Manažer ten Hag to vidí zřejmě jinak a vzal si dovolenou

Nekončící krize Manchesteru United? Manažer ten Hag to vidí zřejmě jinak a vzal si dovolenou

Děsivé výsledky slavného Manchesteru United neberou konce. Manažera Erika ten Haga kritizují dokonce klubové legendy. Nizozemec to však zřejmě vidí jinak a na kritiku zareagoval po svém.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 08. 10. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Lodivod Rudých ďáblů Erik ten Hag čelí v poslední době velkému tlaku. Přestože však Manchester United zažívá nejhorší vstup do Premier League za posledních pětatřicet let, nizozemský trenér zůstává klidný. V době reprezentační přestávky si dokonce vzal dovolenou, což mnohé překvapilo, jelikož v médiích se hojně spekuluje o jeho možném odvolání.

Klubové vedení má o jeho budoucnosti rozhodnout už v úterý, a tak není vyloučeno, že by jeho konec mohl přijít velmi brzy. V aktuální tabulce Premier League se Manchester United nachází na čtrnácté příčce, když ze sedmi zápasů získal pouhých osm bodů. To je pro tak prestižní klub, jako je United, neakceptovatelný výsledek. Kritika přichází jak od expertů, tak od klubových legend. Mnozí z nich už volají po změně na trenérském postu. „Je frustrující vidět United na čtrnácté příčce. To není pozice, kde chtějí být," řekl legendární kanonýr Wayne Rooney, který s klubem zažil mnoho úspěchů.

Kdo by mohl ten Haga nahradit?

Spekulace o Ten Hagově odvolání však nejsou ničím novým. Už během minulé sezóny se často hovořilo o tom, že by měl nizozemský kormidelník klub opustit. Nakonec zůstal a dovedl tým k vítězství v Carabao Cupu a FA Cupu. Ovšem pro některé, včetně bývalých hráčů, je to málo. „Hlavní je Premier League. Není lepší pocit, než když vyhrajete právě ligu," prohlásil manažer Plymouthu, narážející na to, že United na tento úspěch čekají už dlouhou dobu.

Navíc se v zákulisí mluví o možných nástupcích Ten Haga. Jedním z nich by mohl být bývalý trenér Chelsea Thomas Tuchel, a podle některých zdrojů už s ním United dokonce během léta jednali. Další variantou by mohl být Ruud van Nistelrooy, nizozemský trenér a bývalý hráč United, který je připraven klubu pomoci v těžkých chvílích. Navzdory této bouřlivé situaci zůstává Ten Hag na první pohled klidný. Ať už ale klubové vedení rozhodne jakkoliv, fanoušci United doufají, že se situace brzy zlepší a jejich oblíbený klub se vrátí na vrchol.

Náš hráč neřekl nic hanlivého, uvedlo Como ve svém prohlášení k tvrdému trestu svého svěřence Marca Curta za rasismus

další zajímavé články