sobota, 05. 10. 2024
Kousková na úchvatné první kolo nenavázala. Před finále tak v Číně klesla na sedmnácté místo

Kousková na úchvatné první kolo nenavázala. Před finále tak v Číně klesla na sedmnácté místo

V čínském Shenzhenu je v plném proudu turnaj Ladies European Tour Aramco Team Series Presented By PIF. Česká golfistka Sára Kousková má stále slušně našlápnuto ke skvělému výsledku, po vynikajícím úvodu se ale propadla. Dnes zahrála pouze v paru a do finále vystartuje z děleného sedmnáctého místa.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 05. 10. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Po prvním kole byla v Číně lepší jen francouzská favoritka Celine Boutier, která zahrála na hřišti Mission Hills China sedm ran pod par. Sára Kousková zaskórovala sedmkrát, udělala jedinou chybu a dostala se na dělené druhé místo.

Jenže dnes podobný výkon nezopakovala. Začala chybkou na trojce, kterou ale ihned napravila na jamce následující. Po dvou bogey přišel zásah na desítce, který ale "vymazala" na desítce. Nakonec ale dokázala druhou rundu dojít v paru, neboť na pětiparové šestnáctce trefila svůj první eagle v turnaji.

Z druhé pozice nicméně klesla na dělené sedmnácté místo a do finále půjde se ztrátou šesti ran na dvě lídryně. Na Celine Boutier se dotáhla domácí Xi Yu Lin, bronzová medailistka z olympijských her.

Druhé kolo se v čínském Shenzhenu také zapsalo do historie Ladies European Tour.Diváci totiž viděli dvě esa na stejné jamce během deseti minut. Na tříparové osmičce dokázaly míček do jamky na první ránu dostat Emma Grechi a Moa Folke.

další zajímavé články