sobota, 05. 10. 2024
Američané klíčové duely zvládli a do singlů v rámci Presidents Cupu půjdou s náskokem čtyř bodů

Američané klíčové duely zvládli a do singlů v rámci Presidents Cupu půjdou s náskokem čtyř bodů

Výběr světa dokázal v pátek nečekaně vyrovnat pěti body v řadě, ale sobota už v rámci Presidents Cupu opět patřila favorizovaným Američanům. V Montrealu uhráli z osmi možných bodů hned šest a další obhajobu mají na dosah.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 29. 09. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Ani jeden z dopoledních fourballů na osmnáctou jamku nedospěl. Hned ve třech případech byli úspěšní Američané, výběr světa drželi jen Tom Kim a S.W. Kim.

Jihokorejské duo si poradilo hladce s Keeganem Bradleyem a Wyndhamem Clarkem. V dalších třech zápasech ale byli "světoví" hráči prakticky bez šance. Do vedení se jen na dvě jamky dostali Sungjae Im s Hidekim Matsuyamou proti dvojici Burns-Cantlay.

Jako zřejmě rozhodující faktor se ukázala taktika obou kapitánů. Jim Furyk po fourballech posadil tři hráče a kompletně změnil všechny své dvojice.

To Mike Weir zůstal konzervativní, do hry poslal naprosto stejné hráče a nezměnil ani složení. A to se neukázalo být dobrou taktikou. Ačkoliv International Team byl dlouhou dobu ve hře o minimálně dva body, znovu ukořistil jediný.

Taylor Pendrith a Adam Scott si poradili s Brianem Harmanem a Maxem Homou, další dvojice ale těsně svým soupeřům podlehli. Corey Conners a Mackenzie Hughes vedli po čtyřech jamkách o dvě, jenže duo Morikawa - Burns následně uhrálo čtyři jamky v řadě. Domácí dokázal duel srovnat, jenže na poslední jamce zahráli bogey a o naději alespoň na půl bod přišli.

Stejně dopadli i "Kimové". Na závěrečné jamce šli s Patrickem Cantlayem a Xanderem Schauffelem nerozhodně. Osmnáctku ale ztratili a před závěrečnými singly tak ztrácí čtyři body. Přesně tolik tak schází Američanům k další obhajobě Presidents Cupu.

další zajímavé články