čtvrtek, 19. 09. 2024
Mrůzek se propadl mimo elitní dvacítku, třetí letošní titul pro Dána

Mrůzek se propadl mimo elitní dvacítku, třetí letošní titul pro Dána

Filip Mrůzek na German Challenge nezažil povedené finálové vystoupení, vypadl z elitní desítky a propadl se na dělenou jednadvacátou příčku. Z vítězství se raduje Dán Rasmus Neergaard-Petersen, kterého v příští sezoně rozhodně uvidíme mezi evropskou elitou. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 08. 09. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Filip Mrůzek přitom finálové kolo začal skvěle, po úvodních dvou parech zaznamenal birdie na trojce a čtyřce a blížil se elitní pětce. Jenže na šestce se situace výrazněji změnila. Mrůzek začal chybovat, na pěti následujících jamkách přišel o čtyři rány a bylo po nadějích.

Po bogey ze šestnáctky koketoval i s místy mimo elitní třicítku, birdie ze sedmnáctky mu nakonec přineslo dělenou jednadvacátou pozici a 2652 eur a necelých 20 bodů do žebříčku.

Před českého golfistu se nakonec propracoval i Slovák Tadeáš Teťák, jenž ve finále zahrál o čtyři rány lépe a procpal se do elitní dvacítky. V celkovém pořadí mu patří 148. pozice, Mrůzek je 189.

Z titulu se znovu raduje Dán Rasmus Neergaard-Petersen, jenž od března letošního roku uspěl už potřetí, je jasně v čele průběžného pořadí a s předstihem si zajistil kartu na DP World Tour.

Neergaard-Petersen si to nejlepší schoval na závěr, nasázel devět birdie a udělal jedinou chybu. Druhého Johna Axelsena taktéž z Dánska a Skota Daniela Younga nakonec porazil o jedinou ránu. 

další zajímavé články