pondělí, 16. 09. 2024
První přímá bitva mezi PGA Tour a LIV Golf. V Las Vegas se střetnou největší hvězdy

První přímá bitva mezi PGA Tour a LIV Golf. V Las Vegas se střetnou největší hvězdy

Od spuštění LIV Golf se již delší dobu hovořilo o možném přímém souboji mezi saúdskoarabskou ligou a zavedenou PGA Tour. Nyní se golfoví fanoušci konečně dočkají, v prosinci letošního roku dojde na střetnutí čtyř největších světových hvězd.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 05. 09. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Eamon Lynch z Golfweeku potvrdil, že letos v prosinci v Las Vegas dojde na střetnutí čtyř světových golfistů. Na jedné straně budou Scottie Scheffler a Rory McIlroy jako vyslanci PGA Tour, na té druhé za LIV Golf poté Brooks Koepka a Bryson DeChambeau.

Zápas bude vysílat stanice TNT, která živě přenášela všech devět vydání "The Match", kde se utkali Tiger Woods s Philem Mickelsonem či Tom Brady s Peytonem Manningem.

"Není to jen zápas mezi major šampiony. Je to především taková událost, která by měla navnadit všechny golfové fanoušky," napsal v textové zprávě doručené Golfweeku Rory McIlroy.

"Všichni jsme tu, abychom předvedli skvělou show a přispěli na dobrou věc. Tato akce opět spojí ty nejlepší," doplnil. Scottie Scheffler je aktuálně nejlepším hráčem světa, vyhrál Masters, zlato na olympiádě a urval i celkové vítězství ve FedEx Cupu.

Rory McIlroy je aktuálně světovou trojkou, letošní ročník se mu i vzhledem ke kolapsu na U.S. Open příliš nevyvedl. Koepka s DeChambeauem jsou součástí LIV Golf a momentálně do světového žebříčku body nepřipisují.

DeChambeau ale zvítězil na U.S. Open a díky tomu je stále na desáté příčce. Koepka letos na majorech neuspěl a v OWGR mu patří jednašedesáté místo.

Dodejme, že zatím nebylo oznámeno přesné datum, ani místo konání. Zároveň se také teprve dozvíme, jakým systémem se bude tento hvězdný duel odehrávat. 

další zajímavé články