pondělí, 16. 09. 2024
Vadlejch překvapivě ukončil sezonu: Musím úplně vypnout, aby tělo začalo regenerovat směrem k dalším výzvám

Vadlejch překvapivě ukončil sezonu: Musím úplně vypnout, aby tělo začalo regenerovat směrem k dalším výzvám

Úřadující mistr Evropy v hodu oštěpem Jakub Vadlejch (33) je po náročném programu unaven a další starty už v této sezoně nepřidá. 


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 03. 09. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Pátá, šestá a sedmá pozice. Švábíková, Štefela a Staněk na Diamantové lize životní závody nepředvedli

Svěřenec světového rekordmana Jana Železného, který bral na pařížské olympiádě "bramborovou" medaili za 88,5 metru (s výjimkou Her v Sydney 2000 by to na každé jiné olympiádě stačilo na medaili, pozn. aut.), tak nebude obhajovat triumf na vyvrcholení Diamantové ligy.

Poprvé od MS 2019 v Dauhá tak byl na vrcholné světové akce bez stupně vítězů a nevyšel mu ani start ve švýcarském Lausanne, kde hodil jen 82,03 metru a skončil sedmý. Trápení tak nechce dál prodlužovat...

Potřeboval jsem úplně vypnout, přiznal Vadlejch

"Po náročné sezoně se dvěma vrcholy, která mě v Římě a zejména v Paříži stála spoustu sil, jsem se rozhodl dát prostor oddechu a v soutěžení už dále letos pokračovat nebudu. Potřeboval jsem úplně vypnout, aby tělo začalo regenerovat směrem k dalším výzvám, které mě čekají v roce 2025," citovala agentura ČTK Vadlejcha.

Celkově ale může být s předešlými měsíci spokojen. "Vyhrál jsem mistrovství Evropy v Římě a v aktuálním světovém žebříčku jsem na druhém místě. Po pořádném odpočinku těla i hlavy začneme s přípravou na rok 2025 a výzvou směrem k mistrovství světa v Tokiu," zůstal optimistou stříbrný medailista z Tokia.

další zajímavé články