pondělí, 16. 09. 2024
Hatton se po sedmi měsících vrátil na DP World Tour. Doma si nevedl zle, jeho cílem je kvalifikace na Ryder Cup

Hatton se po sedmi měsících vrátil na DP World Tour. Doma si nevedl zle, jeho cílem je kvalifikace na Ryder Cup

Tyrrell Hatton se po sedmi měsících vrátil na DP World Tour a nezačal vůbec zle. Doma na British Masters hraje v první desítce, jeho hlavní motivace je ale jiná. Angličan by si chtěl v příštím roce zahrát na Ryder Cupu. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 30. 08. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

V únoru se zúčastnil Dubai Desert Classic, následně přešel k LIV Golf. Jenže narozdíl od některých dalších hráčů neukončil své členství na evropské Tour, a ačkoliv byl potrestán, startovat může.

A to především díky tomu, že odstartoval odvolací proces. Ten nadále probíhá, a tak se Hatton mohl vrátit do "Evropy". Doma na British Masters nezačal vůbec zle.

Ke skórování využil hned úvodní dvě jamky The Belfry v Sutton Coldfieldu. Po chybě z pětky měl vynikající start také druhé devítky, ale na poslední jamce po bogey ustálil své skóre na -3. To v zatím nedohrané úvodní rundě stačí na dělenou sedmou pozici.

Pro Hattona, vítěze šesti turnajů DP World Tour, by se nemělo jednat o jeho jediný start na DP World Tour v následujících měsících. Chybět by neměl ve Španělsku na Open de Espaňa, scházet nebude ani na Alfred Dunhill Links Championship, a pokud by si připsal dobré výsledky, mohl by se jej týkat i závěr sezony a vyvrcholení Race to Dubai.

Hatton ale především myslí na start v Ryder Cupu, který se uskuteční příští rok na Bethpage Black v New Yorku. Právě dnes totiž odstartovala evropská kvalifikace, díky které budou automaticky nominováni čtyři hráči.

další zajímavé články