neděle, 15. 09. 2024
MMM. Českým hvězdám na US Open úvod vyšel, v akci budou dnes ještě čtyři tenistky

MMM. Českým hvězdám na US Open úvod vyšel, v akci budou dnes ještě čtyři tenistky

Jakub Menšík, Tomáš Macháč i Karolína Muchová postoupili na US Open do druhého kola. Především jednoznačné vítězství prvně jmenovaného nad favorizovaným Felixem Augerem-Aliassimem je nesmírně překvapivé. Do akce ještě dnes zasáhnou čtyři české tenistky.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 28. 08. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Jakub Menšík do utkání s kanadskou hvězdou Felixem Augerem-Aliassimem rozhodně nevstupoval v pozici favorita. Za dvě hodiny a čtyři minuty ale světovou devatenáctku zničil po setech 6:2, 6:4 a 6:2.

Největší rozdíl byl od prvních chvil především v nevynucených chybách. Zatímco Kanaďan zaznamenal o dva vítězné míče více, vyrobil také šestatřicet chyb. To Menšík jich udělal jen patnáct a po zásluze je ve druhém kole.

Ještě o sedmnáct minut méně strávil na kurtu Tomáš Macháč, kterému jen v prvním setu dělal potíže italský veterán Fabio Fognini. Za stavu 4:4 musel Macháč odvracet dva brejkboly, poté už ale Fognini žádnou takovou příležitost neměl.

V dámském pavouku na úvod uspěla Karolína Muchová, jež si nedělala problémy s domácí Katie Volynets. Ve druhém setu nicméně Muchová přišla hned o tři servisy v řadě, přesto do tie-breaku nemusela. 

V akci dnes budou ještě čtyři tenistky, konkrétně Karolína Plíšková, Brenda Fruhvirtová, Linda Nosková a taktéž Marie Bouzková, která by měla zahájit zápas proti Němce Evě Lys patnáct minut po půlnoci. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený ATP Tour (@atptour)

další zajímavé články