čtvrtek, 19. 09. 2024
Carlos Alcaraz předstihl Djokoviče a stal se nejlépe placeným tenistou roku

Carlos Alcaraz předstihl Djokoviče a stal se nejlépe placeným tenistou roku

Španělský tenista Carlos Alcaraz se díky sportovním úspěchům a sponzorským smlouvám dostal na první místo v žebříčku nejlépe placených tenistů podle časopisu Forbes. Překonal tak Novaka Djokoviče i Coco Gauffovou. Rafael Nadal se umístil na šestém místě.


  • autor: Ivo Beroun
  • , vydáno: 23. 08. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Carlos Alcaraz pokračuje ve své vzestupné kariéře a nově se stal nejlépe placeným tenistou roku 2024, podle žebříčku časopisu Forbes. Španělský talent si mezi US Open 2023 a letošními turnaji přišel na celkových 42,3 milionu dolarů, což ho katapultovalo na vrchol seznamu nejlépe vydělávajících tenistů. Tímto výsledkem sesadil z první příčky Novaka Djokoviče, který tuto pozici zastával po odchodu Rogera Federera do důchodu v roce 2022.

To je pech. Vondroušová musela na další operaci, tenis musí počkat

V roce 2024 si Alcaraz vydělal 10,3 milionu dolarů díky triumfům na prestižních turnajích, jako jsou Roland Garros a Wimbledon. K tomu připočítal dalších 32 milionů dolarů ze sponzorských smluv s nadnárodními společnostmi, jako jsou Nike, Rolex a BMW, uvádí web as.com.

Coco Gauffová je nejlépe placenou tenistkou

Srbský tenista Novak Djokovič se s 37,2 milionu dolarů umístil na druhém místě žebříčku Forbesu. Navzdory tomu, že je Djokovič nejúspěšnějším hráčem v oblasti prize money s 12,2 milionu dolarů, jeho příjmy ze sponzorství ve výši 25 milionů dolarů nestačily na udržení prvenství. Třetí příčku obsadila americká tenistka Coco Gauffová s celkovým výdělkem 27,1 milionu dolarů. Na čtvrtém místě se umístila Iga Swiateková s 26,7 milionu dolarů,

 

další zajímavé články