pátek, 20. 09. 2024
Světová jednička chvílemi kulhala, přesto si jde pro titul. Poslední překážkou Sinnera bude kat Lehečky

Světová jednička chvílemi kulhala, přesto si jde pro titul. Poslední překážkou Sinnera bude kat Lehečky

První hráč světa Jannik Sinner postoupil do finále turnaje Masters v Cincinnati. Ital i přes trable s pravou kyčlí v závěru víkendu udolal 7:6, 5:7 a 7:6 nebezpečného Němce Alexandera Zvereva.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 19. 08. 2024
  • , zdroj fotky: Instagram Jannika Sinnera

 

Takhle ho neznáme! Carlos Alcaraz přiznává, že nad sebou ztratil kontrolu

 V boji o titul ho čeká nenasazený Američan Francis Tiafoe, osmifinálový přemožitel českého tenisty Jiřího Lehečky. Tiafoe v semifinále vyhrál 4:6, 6:1 a 7:6 nad Dánem Holgerem Runem.

Vítěz Australian Open Sinner, který je letos se čtyřmi turnajovými tituly na okruhu ATP nejúspěšnějším tenistou, v semifinále proti turnajové trojce Zverevovi chvílemi kulhal, ale zdravotní problémy překonal.

Pokud chci vyhrát grandslam, musím být v lepší formě, ví Sinner

Ve třetím setu v rozhodujícím tie-breaku dominova. "Hodně to pro mě znamená. Pokud jde o fyzickou stránku, musím se zlepšit, protože pokud chci vyhrát grandslam nebo větší titul, musím být rozhodně v lepší formě," řekl po vítězném zápase Sinner. Kvůli problémům s pravou kyčlí tento italský tenista na jaře přišel o velké turnaje v Madridu a v Římě.

Již zmíněného Tiafoea čeká největší finále kariéry. Po prohraném prvním setu otočil semifinálový duel s patnáctým nasazený Runem. V rozhodující třetí sadě Tiafoe prohrával už 2:5, ale skóre vyrovnal, přičemž v desáté hře při vlastním servisu odvrátil dva mečboly. Zkrácenou hru následně vyhrál 7:4 a jako první Američan od Johna Isnera v roce 2013 se dostal v Cincinnati do finále.

další zajímavé články