neděle, 08. 09. 2024
Samson se do finále nepodívá. Na Prague Open česká tenistka končí po skreči

Samson se do finále nepodívá. Na Prague Open česká tenistka končí po skreči

Pouť tenistky Laury Samson končí na Prague Open v semifinále. To byla česká tenistka nucena skrečovat ve prospěch své soupeřky Magdaleny Frechové z Polska. V semifinále tak končí černý kůň tohoto turnaje.


  • autor: Ondřej Hlaváč
  • , vydáno: 25. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Teprve 16letá česká tenisová naděje jménem Laura Samson své premiérové vystoupení na turnaji WTA postupem do finále nezpečetí, 634. hráčka světového žebříčku totiž semifinálový duel s favorizovanou polskou soupeřkou Frechovou vzdala poté, co se jí začalo ozývat svalové zranění.

Samson přitom první set vyhrála 6:3, druhý už ovšem ztratila v poměru 0:6. Ve třetím setu vedla Frechová 4:2, než Samson utkání skrečovala. Polská hráčka, která se v žebříčku WTA nachází na 57. místě, tak podle papírových předpokladů postoupila do finále Prague Open.

Nicméně Samson je velice příjemným překvapením turnaje. V prvním kole si poradila s chorvatskou tenistkou Tarou Würth, v osmifinále pak vyřadila favorizovanou krajanku Kateřinu Siniakovou, jež společně s Američankou Taylor Townsendovou triumfovala ve čtyřhře Wimbledonu. Ve čtvrtfinále si posléze Samson poradila s Ruskou Oksanou Selekhmetovovou.

Livesport Prague Open WTA je turnaj, který se hraje v hlavním českém městě na antuce. Ve druhém semifinále se o postup do finále popraly další česká hráčka Linda Nosková, která je v žebříčku WTA 27., s polskou tenistkou Magdou Linette, jež se nachází na 48. příčce žebříčku WTA. Linette po tuhé bitvě zvítězila 6:3 3:6 7:6 a zahraje si finále.

další zajímavé články