neděle, 08. 09. 2024
Sinner má angínu, jedničkou pro olympijský turnaj tak je Djokovič

Sinner má angínu, jedničkou pro olympijský turnaj tak je Djokovič

Jeden z největších favoritů na olympijské zlato a aktuální světová jednička Jannik Sinner nebude v Paříži po dohodě s lékaři startovat. Italský tenista v posledních dnech bojuje s angínou, kvůli které tak do francouzské metropole neodcestoval.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 25. 07. 2024
  • , zdroj fotky: ATP Tour

"Se smutkem Vás musím informovat, že se nezúčastním olympijských her v Paříži. Po týdnu tréninku na antuce jsem se začal cítit zle a po vyšetření od lékaře se zjistilo, že mám angínu. Na jeho důrazné doporučení tak do Paříže neodcestuji," uvedl Sinner na sociální síti X.

"Přijít o olympiádu je obrovské zklamání. Byl to jeden z mých hlavních cílů sezony a toužil jsem reprezentovat svou zemi. Hodně štěstí všem ostatním italským sportovcům," doplnil Sinner.

Původně se měla světová jednička do Paříže přesunout již začátkem tohoto týdne, následně se hovořilo o čtvrtečním příletu. Ani tento termín ale Sinnerovi nevyjde. Smutný bude zcela jistě i krajan Lorenzo Musetti, který s ním měl hrát ve čtyřhře.

Místo něj by měl hrát až 207. hráč světa Andrea Vavassori, jenž je především vynikajícím deblistou. Z mužského pavouka jde již o třetí zajímavé jméno, které se z turnaje odhlásilo. Bena Sheltona na začátku tohoto týdne následoval také Hubert Hurkacz.

Dodejme, že nasazenou jedničkou bude Novak Djokovič, kterému právě zlatá medaile schází k nesmrtelnosti.

další zajímavé články