neděle, 08. 09. 2024
14 ztracených servisů a proměněný až sedmý mečbol. Samson je při své premiéře na WTA v Praze mezi čtyřmi nejlepšími

14 ztracených servisů a proměněný až sedmý mečbol. Samson je při své premiéře na WTA v Praze mezi čtyřmi nejlepšími

Teprve šestnáctiletá česká tenistka Laura Samson obdržela od pořadatelů pražského turnaje WTA divokou kartu a zatím ji využívá naplno. Ve třech setech si dnes poradila s ruskou tenistkou Oksanou Selekhmetevovou a je mezi čtyřmi nejlepšími. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 24. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Laura Samson v prvním kole porazila kvalifikantku Taru Würth z Chorvatska, následně přehrála zdravotně indisponovanou nasazenou dvojku Kateřinu Siniakovou a dnes si ve čtvrtfinále poradila i s nebezpečnou Ruskou Oksanou Selekhmetevovou.

Duel trvající přesně 160 minut lépe načala ruská tenistka. Už ve třetí hře Samson poprvé brejkla, další servis české hráčky si vzala v sedmé hře a za devětatřicet minut bylo hotovo.

Samson ale ve druhé sadě svou hru výrazně zlepšila a navíc začala proměňovat i brejkbolové šance. Od stavu 1:2 následovalo pět ztracených servisů, tři ovšem ve prospěch české hráčky, která tak srovnala stav čtvrtfinálového utkání.

V rozhodující sadě se situace téměř opakovala. Pět brejků v řadě přineslo Samson servis na vítězství. Šestnáctiletá rodačka z Prahy měla k dispozici tři mečboly, ty ale využít nedokázala. Ruská tenistka předvedla několik vynikajících úderů a opět srovnala. Samson si ale následně ztracený servis vzala zpět a ve dvanácté hře dokázala dopodávat zápas do vítězného konce.

Odvrátila brejkbol a využila až svůj sedmý mečbol! Při své premiéře na okruhu WTA je tak v semifinále, ve kterém vyzve nasazenou šestku, Polku Magdalenu Frech.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Livesport Prague Open (@livesportpragueopen)

další zajímavé články