sobota, 07. 09. 2024
Tohle bude tenisová slast. Na olympiádě Nadal předá žezlo Alcarazovi

Tohle bude tenisová slast. Na olympiádě Nadal předá žezlo Alcarazovi

Rafael Nadal vstoupí do olympijských her plný sebevědomí. Na Bastad Open došel až do finále, prostě ideální zápasová praxe před týdenním zápasovým vytížením.


  • autor: David Hebi
  • , vydáno: 24. 07. 2024
  • , zdroj fotky: ATP Tour

V nadcházejícím týdnu se navíc představí v mužské čtyřhře společně s Carlosem Alcarazem. Vysněný pár, na který si Nadal vybojoval výjimku, aby mohl být jeho součástí, bude hlavní náplní Nadalovy poslední jízdy v Paříži. Také on bude doufat, že tentokrát vyhraje více než jeden zápas.

Naposledy Nadal na Roland Garros prohrál v květnu s Alexanderem Zverevem, ale na rozdíl od Andyho Murrayho to nebude jeho poslední turnaj. Španěl připustil, že se možná vrátí příští rok. Půjde však o jeho poslední účast na olympijských hrách.

Věří, že Alcaraz přinese své schopnosti, a řekl, že spolu budou poprvé hrát až v tréninku, aby se připravili. Nadal však ukázal, že umí hrát i čtyřhru. V Bastadu získal služby Caspera Ruuda jako další vysněný deblový pár. Odstoupili však až v závěru turnaje kvůli Nadalově rozjeté dvouhře.

„Jsem nadšený, že mohu být součástí olympijského týmu a reprezentovat Španělsko,“ řekl legendární Španěl. „Je to nejdůležitější sportovní událost a já doufám, že najdu energii a dobře potrénuji. Vím, že pokud dokážu předvádět dobrý tenis ve dvouhře, bude to platit i ve čtyřhře - musím ale analyzovat, co se tento týden stalo, a tvrdě pracovat."

A co jeho mladý konkurent, tentokát parťák? „Jsem přesvědčen, že Carlos bude na velmi dobré úrovni, protože přijíždí se sebevědomím.“

„Jak by se měl tento deblový pár jmenovat?,“ napsal také Alcaraz, když žádal fanoušky o návrhy na jejich deblový pár. Tohle bude tenisová paráda!

další zajímavé články