neděle, 08. 09. 2024
Nebylo to moc dobré, přiznal Woods. Sezona pro něj skončila, zahraje si až v prosinci

Nebylo to moc dobré, přiznal Woods. Sezona pro něj skončila, zahraje si až v prosinci

Tiger Woods za sebou nemá povedenou sezonu. V pěti startech nezaznamenal jediné kolo pod par daného hřiště a s posledním majorem roku 2024 se loučí už po dvou kolech. Od golfu si tak znovu na chvíli odpočine, i když dle svých slov se cítí mnohem lépe.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 20. 07. 2024
  • , zdroj fotky: The Open

Pět startů, jediný cut na The Masters, ani jedno kolo pod par daného hřiště a celkem 45 ran nad par. Tiger Woods svým vystoupením na Royal Troon ukončil sezonu, která se příliš nepovedla.

"Nebylo to moc dobré. S hřištěm jsem bojoval prakticky celé dva dny, nikdy jsem se netrefil tak blízko, aby z toho bylo snadné birdie. A následně jsem hodně chyboval," řekl v rozhovoru po druhém kole The Open a potvrdil, že se vrátí až v prosinci na Hero World Challenge.

Reportérům a především fanouškům dal ale naději. Dle jeho slov se totiž zdravotní stav operované nohy výrazně zlepšil. "Zlepšil jsem se, i když to na výsledcích opravdu vidět není. Ale fyzicky jsem lepší, což je skvělé," podotkl Woods.

V každém případě se o povedený rok rozhodně nejednalo. Legendární Američan a vítěz patnácti major turnajů byl mimo TOP 150 prakticky ve všech ukazatelích. Ve světovém žebříčku se propadl na 874. místo a jeho výkon na The Open byl tím nejhorším na majorech v kariéře.

V Royal Troon navíc hrál zřejmě naposledy. Při zhruba desetileté rotaci hřišť v rámci The Open by se poslední major sezony měl na skotském pobřeží uskutečnit znovu až ve chvíli, kdy Woods bude mít osmapadesát let.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený The Open (@theopen)

další zajímavé články