sobota, 05. 10. 2024
Djokovič dál válí. Ještě to není ono, nepředbíhá ale

Djokovič dál válí. Ještě to není ono, nepředbíhá ale

Novak Djokovič se dnes ve třetím kole Wimbledonu 2024 utká s Alexejem Popyrinem. Turnajem prochází bez větších problémů, a to i když není stoprocentní a podle vlastních slov není tam, kde by chtěl být.


  • autor: David Hebi
  • , vydáno: 06. 07. 2024
  • , zdroj fotky: ATP Tour

Djokovič teprve před několika týdny podstoupil operaci kolena s natrženým meniskem, který se na French Open ještě zhoršil. Jeho návrat byl skutečně pozoruhodný a otevřeně se vyjádřil k problémům, s nimiž se v důsledku toho potýká.

Tak trochu prozradil svůj herní plán, promluvil o tom, jak se s tím vyrovnává a jaké úpravy musí udělat, aby stále podával nejlepší výkony.

"Ještě to není tam, kde bych chtěl, aby to bylo. Trochu pozdě jsem u míčů, u kterých normálně pozdě nejsem. To je část, která asi přichází se zápasy. Takže čím déle budu na turnaji, tím větší je podle mě šance, že se můj pohyb zlepší," řekl Srb.

"V dřívějších kolech je to fáze, kde jsem ještě trochu zrezivělý v pohybu. Alespoň tak jsem to dnes cítil. Ale ano, nemám strach, že bych si koleno znovu poranil. Nemám čas ani energii o tom přemýšlet, ani si nemyslím, že by to za to stálo. Nebyl bych tady, kdybych si nemyslel, že nejen já, ale celý tým, že jsem připraven soutěžit na této úrovni," potvrdil svůj stoprocentní zdravotní stav.

"Svým způsobem je to očekávané a normální, když se vracíte po operaci, tělo se snaží pochopit, co se děje," pokračoval.

Je potřeba dodat, že Djokovič zatím nenarazil na žádného těžšího soupeře. Čech Vít Kopřiva ani domácí Jacob Fearnley neměli nárok. Popyrin, číslo 47 na žebříčku, už by mohl být větší oříšek. 

další zajímavé články