středa, 03. 07. 2024
Siniaková se propadla v žebříčku WTA o devět míst a před ní je nejen Vondroušová, ale i Nosková, Krejčíková a Muchová

Siniaková se propadla v žebříčku WTA o devět míst a před ní je nejen Vondroušová, ale i Nosková, Krejčíková a Muchová

Kateřina Siniaková po neúspěšné obhajobě titulu na trávě v Bad Homburgu klesla v žebříčku WTA o devět míst a do Wimbledonu vstoupí jako šestatřicátá tenistka světa. 


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 01. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Oproti minulému týdnu, kdy byla na životní 27. pozici, se stala vítězka Fed Cupu z roku 2018 z české žebříčkové trojky až pětkou.

Před ní jsou v dnešním novém pořadí šestá Markéta Vondroušová, jež bude v All England Clubu obhajovat titul, i Linda Nosková, Barbora Krejčíková a Karolína Muchová.

Osmadvacetiletá rodačka z Hradce Králové, jejíž osobní konto zdobí zlato z olympiády i osm grandslamových titulů ve čtyřhře, z turnaje na německé trávě odstoupila před čtvrtfinále, aby dopřála klid zraněné pravé noze a neriskovala před Wimbledonem zhoršení. V pořadí čtyřhry je pátá.

Posty světových jedniček nadále drží Polka Iga Šwiateková a Ital Jannik Sinner.

Český tenis má v první stovce osm žen a tři muže, nejvýše z nich je na 26. místě zraněný Jiří Lehečka. Pauzu si musel dát kvůli únavové zlomenině obratle.

Stres, že hned půjde hrát na centrkurt, padne i na uzdravenou wimbledonskou šampionku Vondroušovou: Musím se s tím poprat v hlavě

další zajímavé články