středa, 23. 10. 2024
Plíšková postoupila v Nottinghamu do finále, domácí derby zvládla Boulter

Plíšková postoupila v Nottinghamu do finále, domácí derby zvládla Boulter

Karolína Plíšková si zahraje na turnaji v Nottinghamu finále. Dnešní semifinále s Diane Parry otočila z nepříznivého stavu a může se radovat poprvé od únorového triumfu v Rumunsku.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 16. 06. 2024
  • , zdroj fotky: WTA

Po dvou hladkých výhrách se Karolína Plíšková musela do finále prodrat přes dva třísetové duely. Včera zdolala Ons Jabeur, dnes si poradila s francouzskou tenistkou Diane Parry.

V prvním setu došlo k prvnímu breaku až v deváté hře a Plíšková mohla úvodní sadu dopodávat do vítězného konce. Svůj servis ale také ztratila, v tie-breaku nevyužila dva setboly a prohrála jej 11:9.

Ve druhé sadě se rychle dostala do vedení 3:0 a za necelou půlhodinku jej ovládla s přehledem 6:1. Rozhodující set nezačala česká hráčka dobře, přišla o podání a prohrávala 0:2. Servis si ale čistou hrou vzala zpět a v sedmé hře rozhodla o svém vítězství.

Ve finále vyzve rodačka z Loun domácí tenistku Katie Boulter, která zvládla derby s krajankou Emmou Raducanu. První set se hrál dohromady osmdesát minut a rozhodl jej až velice dlouhý tie-break.

Boulter měla k dispozici tři setboly, Raducanu nakonec zužitkovala až ten šestý za stavu 13:14. I druhý set trval přes hodinu, tentokrát jej lépe zvládla výše postavená hráčka. V rozhodující sadě od stavu 2:3 následovalo pět breaků v řadě. Z vítězství se po třech hodinách a sedmadvaceti minutách raduje třicátá hráčka světového rankingu. 

další zajímavé články