neděle, 08. 09. 2024
DeChambeau má před finále U.S. Open náskok tří ran, Scheffler se musí srovnat s novou zkušeností

DeChambeau má před finále U.S. Open náskok tří ran, Scheffler se musí srovnat s novou zkušeností

Americký golfista a zástupce LIV Golf Bryson DeChambeau vede po třech kolech U.S. Open o tři rány a je blízko k zopakování úspěchu z roku 2020. Stíhat jej chce i světová trojka Rory McIlroy, to aktuálně nejlepší hráč světa tentokrát nezvítězí. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 16. 06. 2024
  • , zdroj fotky: U.S. Open Championship

V průběhu třetího kola musel Bryson DeChambeau vyhledat fyzioterapeuta a na chvíli se protáhl na zemi, neboť si stěžoval na bolesti v oblasti kyčle. Moving day na U.S. Open ale zvládl naprosto skvěle.

Jako první hráč se dostal na skóre -7, na chvíli dokonce na -8. Jedinou výraznější chybu udělal na čtyřparové šestnáctce, kde ztratil dvě rány. Jednu si ale ihned vzal zpět a do finále půjde s náskokem tří ran.

V posledním flightu s ním půjde Francouz Mathieu Pavon, kterému se ale taktéž druhá devítka příliš nepovedla. A stejně dopadl i Rory McIlroy, který jistě chtěl bojovat právě v závěrečném flightu s DeChambeauem. Jenže z posledních čtyř jamek uhrál jen dva pary. Dvě rány ztratil a dnes jej čeká nepříjemný duel s Patrickem Cantlayem, jenž také ztrácí tři rány na lídra.

Nepříjemný zcela jistě proto, že Cantlay je všeobecně brán za velmi pomalého hráče. A všichni si jistě dobře vzpomínají na kontroverzi mezi McIlroyem a Cantlayem v loňském roce na Ryder Cupu.

Mimo hru o titul nejsou ani Ludvig Aberg, Tony Finau, Hideki Matsuyama či Tyrrell Hatton. Právě tito hráči jsou dalšími golfisty v červených číslech. Po třech kolech na Pinehurstu No. 2 jich je pouze osm.

Mimo hru je Scottie Scheffler, který se poprvé ve své kariéře musí srovnávat s novou skutečností. Vůbec poprvé zahrála světová jednička čtyři kola v řadě nad par. Po finálové rundě na Memorialu zaznamenal Scheffler tři kola nad par i v Severní Karolíně. 

další zajímavé články