středa, 23. 10. 2024
Nadal si na olympiádě zahraje po boku Alcaraze. Wimbledon s největší pravděpodobností vynechá

Nadal si na olympiádě zahraje po boku Alcaraze. Wimbledon s největší pravděpodobností vynechá

Rafael Nadal se rozloučí s antukou v Paříži olympijskými hrami, na kterých kromě dvouhry bude startovat i ve čtyřhře. A to po boku letošního vítěze French Open Carlose Alcaraze. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 13. 06. 2024
  • , zdroj fotky: ATP Tour

Dvojnásobný zlatý olympijský medailista Rafael Nadal bude podle očekávání startovat na olympijských hrách v Paříži. A kromě útoku na druhé zlato z dvouhry se pokusí ukořistit také další zlato ze čtyřhry.

V ní nastoupí po boku nedávného vítěze French Open Carlose Alcaraze. "Každý o tomto páru ví a každý v něj doufal. Po boku nastoupí Rafa Nadal a Carlos Alcaraz," řekl trenér španělských tenistů David Ferrer.

"O druhém páru se teprve rozhodne a chvíli počkáme, než jej oznámíme. Ale Rafa a Carlos spolu v Paříži zcela jistě budou hrát," dodal Ferrer. Dalšími španělskými tenisty v Paříži budou Pablo Carreňo Busta a Marcel Granollers.

Co se Nadala týče, podle vyjádření Davida Ferrera je taktéž jasno, že majitel dvaadvaceti grandslamů nebude na začátku července startovat ve Wimbledonu.

Podle Ferrera by byl přechod z antuky na trávu a následně znovu na antuku velice náročný a pro tělo by se jednalo o zbytečnou zátěž. Rodák z Manacoru se tak bude plně soustředit a připravovat právě na olympijský turnaj v hlavní metropoli Francie.

další zajímavé články