sobota, 27. 07. 2024
Osm dvojchyb a jen dva proměněné brejkboly z devíti. Talent Menšík při svém profesionálním debutu na trávě neuspěl

Osm dvojchyb a jen dva proměněné brejkboly z devíti. Talent Menšík při svém profesionálním debutu na trávě neuspěl

Český daviscupový reprezentant Jakub Menšík při své premiéře na trávě v profesionálním tenise neuspěl. Na turnaji v Hertogenboschi mladík prohrál s domácím Nizozemcem Gijsem Brouwerem hned v prvním kole (1:6, 6:3, 3:6).


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 11. 06. 2024
  • , zdroj fotky: ATP Tour

Osmnáctiletý Menšík se v Hertogenboschi vrátil na ATP Tour po více než měsíci, poté co se kvůli problémům s rukou krátce před startem odhlásil z grandslamového Roland Garros.

Na comeback si musel počkat o den déle než měl, neboť velkou část pondělního programu v Hertogenboschi včetně jeho zápasu zhatil déšť.

Zatímco devětasedmdesátý hráč světa Menšík se představil na elitní tour na trávě poprvé v kariéře, 232. tenista žebříčku Brouwer na ní absolvoval v minulých dnech už pět zápasů včetně dvou v kvalifikaci v Hertogenboschi.

Prostějovský rodák sice nastřílel 12 es, připsal si však také osm dvojchyb, včetně tří v druhém gamu rozhodujícího setu, kdy místo potvrzení brejku a vedení 2:0 umožnil soupeři srovnat. Brouwer ho připravil v zápase o podání čtyřikrát, Menšík proměnil jen dva z devíti brejkbolů.

Tenisový turnaj v Hertogenboschi (tráva):

Muži (dotace 767.455 eur):

Dvouhra - 1. kolo:

Brouwer (Niz.) - Menšík (ČR) 6:1, 3:6, 6:3.

další zajímavé články