sobota, 27. 07. 2024
Manuel čtvrté místo z Evropy nakoplo: Extrémně mě to namotivovalo k tomu, abych se s chutí pustila do dalších tréninků a zlepšovala se

Manuel čtvrté místo z Evropy nakoplo: Extrémně mě to namotivovalo k tomu, abych se s chutí pustila do dalších tréninků a zlepšovala se

Čtvrtý večer na právě probíhajícím atletickém mistrovství Evropy v Římě přinesl doposud nejlepší umístění české výpravy, o což se postarala nejen tyčkařka Amálie Švábíková, ale také čtvrtkařka Lurdes Gloria Manuel.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 11. 06. 2024
  • , zdroj fotky: Český atletický svaz

Osmnáctiletá běžkyně z Tábora se v hlavním městě Apeninského poloostrova blýskla na hladké čtvrtce čtvrtým místem, s tím, že cílem prolétla ve vylepšeném juniorském národním rekordu a také letošním nejlepším světovém výkonu v této kategorii 50.52.

Oba vlastní zápisy tak dokázala srazit o sedm setin a o další motivaci ve zbytku sezony bude mít postaráno...

Na to, že původně byl jejím cílem postup do finále, předvedla pěkný výkon. "Nervozita určitě byla, ale o hodně menší než před semifinále a rozběhem," vyprávěla po zisku "bramborové" medaile.

"Běželo se mi skvěle. Jsem ráda, že únava nebyla tolik znát a že se to tolik nepodepsalo na čase. I když je to čtvrté místo, tak jsem neskutečně nadšená a šťastná," líčila úspěšná teenagerka, jejíž matka pochází z Ruska a otec z Angoly.

Oslava po největším úspěchu dosavadní kariéry je v plánu hned po návratu do Česka. "Doma budeme všichni oslavovat a i můj tým na atletice, už se na všechny strašně moc těším. Extrémně mě to namotivovalo k tomu, abych se s chutí pustila do dalších tréninků a zlepšovala se," navnadila své fanoušky.

další zajímavé články

Christian Taylor končí kariéru
  • Ivo Beroun ,
  • 23. 07. 2024
Christian Taylor končí kariéru