sobota, 27. 07. 2024
Scott prodlužuje svou nesmrtelnost. Na majoru nechyběl třiadvacet let, hrát bude i na U.S. Open

Scott prodlužuje svou nesmrtelnost. Na majoru nechyběl třiadvacet let, hrát bude i na U.S. Open

Australský golfista Adam Scott v tomto týdnu opět posune svůj neuvěřitelný rekord. Majitel zeleného saka z roku 2013 si zahraje na 82. major turnaji v řadě. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 11. 06. 2024
  • , zdroj fotky: PGA Tour

Adam Scott absolvoval svůj první major na The Open Championship v roce 2000. Následně tři major turnaje vynechal, ale od děleného sedmačtyřicátého místa z The Open o rok později už na žádném dalším majoru nechyběl.

A nejinak tomu bude v tomto týdnu na U.S. Open. Zde absolvuje už svůj 82. major turnaj v řadě, díky kterému posune svůj vlastní rekord. A je otázkou, zda jej někdo v historii golfu překoná. Druhý v tomto pořadí je totiž Jordan Spieth, jenž si zahraje na 43. velkém turnaji za sebou.

Největší úspěch prožil australský golfista v roce 2013, když ovládl Masters v Augustě. Rok poté byl dokonce chvíli světovou jedničkou, tehdy ze sedmi majorů uhrál hned v pěti TOP 10.

Na U.S. Open se ale Scottovi daří ze všech velkých turnajů nejméně. Cutem na něm neprošel hned devětkrát a jen třikrát skončil mezi nejlepší desítkou. Nejvýše byl před devíti lety, kdy dělil čtvrté místo.

další zajímavé články