sobota, 27. 07. 2024
Česká reprezentace díky dvěma penaltám zvládla generálku na evropský šampionát, rozhodl střídající Barák

Česká reprezentace díky dvěma penaltám zvládla generálku na evropský šampionát, rozhodl střídající Barák

Přípravné zápasy proměněnou penaltou načal a také zakončil. Střídající Antonín Barák v 99. minutě zajistil české reprezentaci i druhé vítězství a Severní Makedonie odjíždí z Hradce s nepořízenou.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 11. 06. 2024
  • , zdroj fotky: Česká fotbalová reprezentace

V první půli generálky na evropský šampionát se česká reprezentace dostala hned k deseti střelám, jen jedna ovšem mířila mezi tři tyče. Největší příležitost měl v 19. minutě po chybě gólmana Dimitrievskiho Vladimír Coufal, který ale jen trefil obránce Musliua.

Na začátku druhé pětačtyřicetiminutovky se do míče po rohovém kopu opřel Ladislav Krejčí, ale minul. Branky se tak diváci v Hradci Králové dočkali po hodině hry.

Musliu v pokutovém území postrčil kapitána Součka a Patrik Schick nabídnutou šanci v podobě penalty proměnil. Už za pět minut ale bylo srovnáno. Nádhernou střelu Trajkovského do tyče dorazil do sítě Isnik Alimi a Staněk neměl nárok.

Od té chvíle nabralo zdržování hostujícího celku na obrátkách. I kvůli tomu nakonec slovenský rozhodčí Ocenáš nastavil sedm minut a v té poslední přišla další penaltová situace.

Po souboji s Velkovskim padl střídající Chytil a další střídající hráč, Antonín Barák, rozhodl o zasloužené výhře česká reprezentace. Záložník Fiorentiny tak gólový účet přípravy načal a taktéž zakončil.

Česko - Severní Makedonie 2:1 (0:0)

Branky: 60. Schick z penalty, 90+9. Barák z penalty - 65. Alimi

další zajímavé články