sobota, 27. 07. 2024
Plíšková načala travnatou část sezony vítězstvím, hlavní favoritka turnaje vstoupí do turnaje v Nottinghamu zítra

Plíšková načala travnatou část sezony vítězstvím, hlavní favoritka turnaje vstoupí do turnaje v Nottinghamu zítra

Karolína Plíšková musela za hlavu hodit další grandslamový nezdar. Na úvod travnaté části sezony ve dvou setech zdolala Američanku Alyciu Parks a v Nottinghamu postoupila do osmifinále. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 10. 06. 2024
  • , zdroj fotky: WTA

V nejlepší formě byla letos Karolína Plíšková v únoru. Ovládla turnaj v Kluži a v Dauhá došla do semifinále, do kterého už ovšem proti světové jedničce Ize Swiatek kvůli zdravotním problémům nenastoupila.

Na grandslamech se ale Plíškové zatím vůbec nedaří. Na Australian Open i na French Open vypadla v prvním kole a právě na nedávnou porážku s Elenou Svitolina bude chtít co nejdříve zapomenout.

Travnatou část sezony začala dobře a v Nottinghamu slaví postup do osmifinále, když si v prvním kole poradila s Američankou Alycií Parks. V prvním setu to přitom nevypadalo vůbec dobře. Po ztrátě servisu prohrávala už 4:1, vzápětí ale ovládla pět her v řadě a urvala první set pro sebe.

Ve druhé sadě naopak využila třetí brejkbol a šla do trháku, který ale taktéž dokončit nedokázala. Za stavu 4:4 ale připravila třiadvacetiletou hráčku o servis podruhé a zápas dokázala dopodávat.

V osmifinále vyzve Karolína Plíšková domácí Heather Watson, se kterou dosud sehrála jediné utkání. Před deseti lety v Praze prohrála ve čtvrtfinále 2:6 a 4:6. Co se turnaje v Nottinghamu týče, hlavní favoritkou je světová desítka Ons Jabeur, která do turnaje vstoupí zítra. V 11 hodin na ni čeká Camila Osorio. Pokud by Jabeur zvládla dva duely a Plíšková uspěla proti Watson, potkají se obě hráčky ve čtvrtfinále. 

další zajímavé články