sobota, 27. 07. 2024
Doufal jsem v mnohem lepší čas, přiznal po osobním rekordu a postupu do finále běhu na 200 metrů věčně nespokojený Němejc

Doufal jsem v mnohem lepší čas, přiznal po osobním rekordu a postupu do finále běhu na 200 metrů věčně nespokojený Němejc

Finále v běhu na 200 metrů se na právě probíhajícím evropském šampionátu v Římě nebude týkat českého rekordmana Ondřeje Macíka, který byl sice nasazen přímo do semifinále a rozběh se ho netýkal, nicméně časem 20.89 příliš neoslnil a v konečném pořadí mu to stačilo jen na konečné devatenácté místo.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 10. 06. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

O finále nakonec nemohl zabojovat ani Eduard Kubelík, který se do semifinále kvalifikoval, nicméně pokus o zaklepání na finálová vrata mu zhatily svalové potíže při rozcvičování.

Rozhodující boj o medaile se však bude týkat debutanta na kontinentálním mistrovství Tomáše Němejce.

Mladý sprinter jasně ovládl nedělní dopolední rozběh a ve večerním semifinále startoval z vnější deváté dráhy, což se nezdá být až tak výhodné, protože na své soupeře nevidí.

Ve velmi vyrovnaném finiši však proběhl cílovou páskou v čase 20.52, díky čemuž si zajistil pobyt mezi nejlepšími.

I když se jednalo o jeho nový osobní rekord, spokojeností však zrovna nehýřil. "Myslím, že mám velkou formu. Vždy chci od sebe trošku víc, než na co mám. Jsem věčně nespokojenej," přiznal čtyřiadvacetiletý atlet.

"Běželo se mi mnohem hůř než v rozběhu, proto ta rozpačitost. Doufal jsem v mnohem lepší čas. Zase je z toho ale finále, takže se asi nemůžu zlobit," vzkázal.

Cílem pro finále má být čas pod 20.50.

další zajímavé články

Christian Taylor končí kariéru
  • Ivo Beroun ,
  • 23. 07. 2024
Christian Taylor končí kariéru