sobota, 27. 07. 2024
Jacobs obhájil evropský titul, Staňkovi na medaili scházelo osm centimetrů

Jacobs obhájil evropský titul, Staňkovi na medaili scházelo osm centimetrů

Italský sprinter Marcell Jacobs obhájil evropské zlato na trati 100 metrů a ideálně se naladil na obhajobu olympijského zlata. V závěru závodu si ale poranil sval a pravděpodobně jej čeká série vyšetření. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 09. 06. 2024
  • , zdroj fotky: European Athletics

Nesmírně zajímavý byl závod evropského šampionátu na 100 metrů. Poprvé do něj totiž předčasně vystartoval krajan Marcella Jacobse Chituru Ali. Ten od rozhodčích inkasoval žluté napomenutí a tak mohl do závodu vystartovat i podruhé.

Jacobs titul obhájil časem 10,02, což je jeho sezonní maximum. Ali završil italský double stříbrnou medailí, Brit Romell Glave za Alim zaostal o jedinou setinu a bere bronz.

Jacobs, kterého čeká za pár týdnů obhajoba senzačního olympijského zlata, nicméně po závodu mírně kulhal a evidentně měl potíže se svalem. Je tedy dost možné, že jej v následujících dnech čeká série vyšetření.

Největším českým želízkem v medailovém boji byl i přes zdravotní problémy v posledních měsících koulař Tomáš Staněk. Ten předvedl výkon 20,88 metru a k obhajobě bronzové medaile mu scházelo jen osm centimetrů.

Domácí družina se dočkala dalšího zlata zásluhou Leonarda Fabbriho, který vrhl 22,45 metru. V dálce bral stříbro Mattia Furlani, bronz v chůzi získal Francesco Fortunato.

další zajímavé články

Christian Taylor končí kariéru
  • Ivo Beroun ,
  • 23. 07. 2024
Christian Taylor končí kariéru