sobota, 27. 07. 2024
Těch chyb už bylo moc, je třeba zavést video, dožaduje se poražená Američanka

Těch chyb už bylo moc, je třeba zavést video, dožaduje se poražená Američanka

Podobně jako ve fotbale (a vesměs i v hokeji) by si modernizací měl projít také tenis, kde během semifinálového duelu na Roland Garros došlo k několika sporným momentům, s nimiž by si video hravě poradilo.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 07. 06. 2024
  • , zdroj fotky: Wikimedia, CC BY-SA 4.0 Deed

Americká tenistka Cori Gauffová, jíž ve světovém žebříčku náleží třetí příčka, usilovala o postup do finále, ale bohužel si nedokázala poradit s Polkou Igou Šwiatekovou, které jen s velkou těžkostí mohla vzdát nějaký hold.

Gauffovou nejvíce naštvala situace ze čtvrté hry druhé sady, během níž sudí Aurélie Tourteová po sporné situaci přiřknula fiftýn její soupeřce. Tento moment znamenal psychický i výkonnostní rozklad, jenž už nešlo odvrátit.

Ačkoliv šlo o pouhý bod, na té vrcholné úrovni může být klíčový, což si poražená Američnka plně uvědomuje a hned po zápase to i sdělila novinářům. „Je to velice frustrující, pokud musíte dohánět i body, které jsou druhé straně přiřknuty chybou nebo omylem,“ vyjádřila se.

Ke sporné situaci došlo i v úvodu druhého setu, při kterém se řešilo, zda míček skončil v autu anebo nikoliv. V tomto rozhodnutí se nepohodli čároví rozhodčí s hlavní sudí Tourteovou a opět to končilo fiftýnem pro polskou soupeřku.

„Normálně to takhle neprožívám, ale teď se to asi nějak sešlo. Myslím, že to je kombinace všeho. To všechno na mě nějak zapůsobilo…,“ neubránila se zklamaná Gauffová slzám, jimiž zkropila svou prohru.  

„Tenis je jediným sportem, kde nejen, že nemáme video, ale často rozhoduje jeden člověk. V jiných sportech obvykle rozhoduje více rozhodčích,“ citoval server sport.cz slova poražené Američanky.

„Myslím, že je směšné, že to nemáme. Nejen proto, že se to stalo mně, ale prostě myslím, že by to měl mít každý sport. Jako hráče vás to štve, když zpětně vidíte, že jste měli pravdu. Jenže co si z toho už v ten moment vezmete,“ dodala.

další zajímavé články