sobota, 27. 07. 2024
Andreeva šokovala favoritku a navázala na Martinu Hingis

Andreeva šokovala favoritku a navázala na Martinu Hingis

Ruská tenistka Mirra Andreeva se postarala o velké překvapení, když ve čtvrtfinále French Open ve třech vyrovnaných setech přehrála Arynu Sabalenku. Historicky navázala na Martinu Hingis a zahraje si své první kariérní semifinále na grandslamu. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 06. 06. 2024
  • , zdroj fotky: WTA

Před startem dnešních dvou čtvrtfinále se zdálo, že v ženském pavouku uvidíme v semifinále všechny čtyři nejvýše nasazené hráčky. Igu Swiatek a Coco Gauff ale nasazené hráčky číslo dva a čtyři nedoplní.

Elena Rybakina ve třech setech překvapivě podlehla osmadvacetileté italské hráčce Jasmine Paolini, o ještě větší senzaci se ale následně postarala teprve sedmnáctiletá ruská tenistka Mirra Andreeva.

V prvním setu Andreeva i Aryna Sabalenka ztratily po třech svých servisech, v tie-breaku ale byla trpělivější a nakonec i úspěšnější světová dvojka.

Už od prvního setu ale Běloruska výrazně chybovala, nakonec "nasázela" čtyřicet nevynucených chyb a Andreeva duel, možná i kvůli zdravotním potížím Sabalenky, otočila.

V obou setech si přitom běloruská favoritka vypracovala náskok a svou soupeřku brejkla jako první. Nakonec ale padla dvakrát 6:4 a s turnajem se loučí.

To Mirra Andreeva navázala na Martinu Hingis a je nejmladší tenistkou od roku 1997 (U.S. Open), která došla mezi čtyřku nejlepších. Tehdy z toho byl senzační triumf nad Venus Williams.

další zajímavé články