sobota, 27. 07. 2024
Djokovič podstoupil operaci, Wimbledon podobně jako Nadal vynechá

Djokovič podstoupil operaci, Wimbledon podobně jako Nadal vynechá

Novak Djokovič, který v pondělí dost možná definitivně přijde o pozici světové jedničky, je podle francouzského listu L´Equipe po operaci menisku pravého kolena. Start ve Wimbledonu je tak téměř vyloučen, olympijské hry by ale Srb rád stihl.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 05. 06. 2024
  • , zdroj fotky: ATP Tour

Podle francouzského listu L´Equipe dnes doktoři Djokovičovi úspěšně provedli nápravu praskliny menisku v pravém koleni a dle stejného deníku čeká Srba minimálně třítýdenní pauza.

A ačkoliv Wimbledon startuje až 1. července, start stále ještě světové jedničky je téměř vyloučen. Přechod na trávu není vůbec jednoduchý, k tomu přidejme i fakt, že na přelomu července a srpna proběhne na antuce olympijský turnaj v Paříži.

Na něm by Djokovič nerad chyběl, jelikož do sbírky všech možných úspěchů mu právě zlatá medaile z olympiády schází. "Hrál jsem srdcem a vydal se ze všech sil. Po pečlivém zvážení jsem ale musel učinit těžké rozhodnutí," napsal si Djokovič na svůj Instagram.

Původně se chtěl operaci vyhnout, jiné řešení mu ale nakonec nezbylo. Podobně tomu bylo i před sedmi lety, kdy potíže s loktem nejprve řešil alternativně, operace ale nakonec stejně proběhla.

"Když si na to vzpomenu, říkám si, že jsem zradil sám sebe. Po operaci jsem brečel tři dny v kuse," zavzpomínal rodák z Bělehradu, kterého v pondělí na světovém trůnu nahradí Jannik Sinner. A zdá se, že pozici světové jedničky ztratí definitivně. Letos je stále bez titulu, ale i bez jakékoliv finálové účasti.

další zajímavé články