sobota, 27. 07. 2024
Budoucí světová jednička si vůbec poprvé zahraje semifinále French Open

Budoucí světová jednička si vůbec poprvé zahraje semifinále French Open

Novak Djokovič po svém odhlášení z turnaje přišel o pozici světové jedničky, kterou se nově stále dvaadvacetiletý Ital Jannik Sinner. Mladý tenista z apeninského poloostrova se na Rolland Garros navíc dočkal dalšího osobního maxima, vůbec poprvé pronikl na tomto antukovém grandslamu mezi nejlepší čtyřku.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 05. 06. 2024
  • , zdroj fotky: TONDA TRAN/CNC/Profimedia

Budoucí světová jednička si ve čtvrtfinále poradila hladce 3:0 na sety s Bulharem Dimitrovem a jednoznačně se pasovala do role největšího favorita. Po sadách 6:2, 6:4 a 7:6 vyprovodil Sinner z kurtu třiatřicetiletého bulharského hráče, jenž ve své hře často chyboval, o čemž svědčí 49 nevynucených chyb na jeho kontě.

Úřadující vítěz Australian Open dlouho nepřipouštěl žádné drama a držel si servis, o který přišel až v poslední sadě, kdy podával na vítězství. Set nakonec dospěl až do závěrečného tie-breaku, ve kterém si talentovaný Ital po výhře 7:3 užil oslavy postupu.

Semifinálové bitvy čekají na poslední jméno

V semifinále Sinner narazí na o rok mladšího Španěla Carlose Alcaraze, jenž v repríze loňského čtvrtfinále dokázal znovu porazit Řeka Stefanose Tsitsipase taktéž 0:3 na sety po sadách 3:6, 6:7 a 4:6. I Alcaraz si v utkání držel servis a přišel o něj pouze jednou za stavu 4:1 na gamy ve druhé sadě, mrzet ho to ale příliš nemuselo. Vzájemnou bilanci s řeckým hráčem už vylepšil na 6:0 na zápasy.

Druhou semifinálovou dvojici obstará Nor Casper Ruud, jenž bez boje postoupil přes zraněného Novaka Djokoviče. Na svého soka v boji o finále zatím čeká, bude jím lepší z dvojice Zverev – De Minaur. Favoritem je německá světová čtyřka.

další zajímavé články