sobota, 27. 07. 2024
Tyčku na memoriálu Josefa Odložila ovládl Ščerba a to v osobním rekordu: Dostat se na olympiádu v Paříži by byl splněný sen

Tyčku na memoriálu Josefa Odložila ovládl Ščerba a to v osobním rekordu: Dostat se na olympiádu v Paříži by byl splněný sen

Další ročník tradičního Memoriálu Josefa Odložila na dejvické Julisce už je pouhou minulostí. Čeští atleti se radovali z výher hned ve čtyřech disciplínách včetně tyčkaře Matěje Ščerby.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 04. 06. 2024
  • , zdroj fotky: FK Dukla Praha

Tomu se dokonce v šesté městské části metropole ve skoku o tyči podařilo ustanovit nové osobní maximum, které nyní činí 566 centimetrů.

A protože v tyčkařském sektoru nikdo vyšší laťku napoprvé nezdolal, z triumfu se radoval právě svěřenec Zdeňka Lubenského, jenž se díky svému výkonu současně posunul na sedmou příčku tuzemských historických tabulek.

Ústeckého atleta s ročníkem narození 1998 by to mohlo povzbudit před cestou na očekávané mistrovství Evropy v Římě, na kterém se představí i jeho tréninkový partner David Holý.

Pro oba perspektivní závodníky mimochodem půjde o premiéru na dospělé venkovní akci. "Ze začátku jsem byl o něco lepší já, pak se David přese mě přehoupnul, teď jsme tak na stejné úrovni, to je super,“ líčil v ohlasech tyčkař.

Ten už se pomalu přibližuje i osobnímu rekordu svého kouče Zdeňka Lubenského. Aktuálně mu do jeho vyrovnání chybí sedm centimetrů. "Určitě je to motivace. Hlavně bych se ale rád kvalifikoval na olympiádu do Paříže, to by byl splněný sen," poodkryl.


další zajímavé články

Christian Taylor končí kariéru
  • Ivo Beroun ,
  • 23. 07. 2024
Christian Taylor končí kariéru