sobota, 27. 07. 2024
Podivná nehoda. Skotové před evropským šampionátem přišli o další hvězdu

Podivná nehoda. Skotové před evropským šampionátem přišli o další hvězdu

Skotsko zahájí evropský šampionát proti hostitelskému Německu už za dvanáct dní. Aktuálně se ale výběr Steva Clarka potýká s velkými zdravotními problémy. Nyní přišel i o jednoho z útočných lídrů. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 02. 06. 2024
  • , zdroj fotky: Queens Park Rangers

Skotové čelí velké krizi především v útoku. Aktuálně má totiž Steve Clarke k dispozici jen dva útočníky, a to Lawrence Shanklanda z Hearts a Che Adamse ze Southamptonu. Jako poslední z kádru pro EURO vypadl osmadvacetiletý střelec Queens Park Rangers Lyndon Dykes.

Jeho reprezentační spoluhráč Ryan Christie popsal Dykesovo zranění jako "podivnou nehodu", bližší informace ale zatím nabídnuty nebyly. "Všichni jsou z toho velmi špatní, protože to byla skutečně podivná věc. Máme několik zraněných hráčů, takže je to velmi frustrující," sdělil záložník Bournemouthu.

"Vím, jak tvrdě pracoval v týdnech po skončení Championship. Snažíme se za ním dostat a podpořit ho, jak nejvíc to jde. Jinak ale nemáme slov, je to velice těžké," dodal Christie.

V oficiálním prohlášení se k situaci vyjádřilo i vedení skotského národního týmu. "Po včerejším tréninku byl Lyndon Dykes vyloučen z kádru pro UEFA EURO 2024. Jsme v šoku Lyndone, ale věř, že se brzy vrátíš. Přejeme ty brzké uzdravení," stojí v krátkém vyjádření.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Scotland National Team (@scotlandnationalteam)

další zajímavé články