sobota, 27. 07. 2024
Skvělý vstup českých tenistů a tenistek do kvalifikace o French Open. Uspělo všech pět zástupců

Skvělý vstup českých tenistů a tenistek do kvalifikace o French Open. Uspělo všech pět zástupců

Českým tenistům a tenistkám vyšel dokonale vstup do kvalifikace o druhý grandslam sezony. V prvním kole boje o hlavní turnaj uspěli dva tenisté a tři tenistky. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 21. 05. 2024
  • , zdroj fotky: ATP Tour

Úvodní kolo kvalifikace na Roland Garros v první den vyšlo všem pěti českým zástupcům. Vít Kopřiva hladce přehrál Maďara Valkusze, o něco více se na vítězství nadřel Dalibor Svrčina.

Ten ve druhém setu Australana Omara Jasiku porazil 7:5 a i on jde dále. Z českých dam měla největší starosti Dominika Šalková, jež Nizozemku Arianne Hartono porazila až po napínavém třetím setu. V něm se dvěma ztracenými servisy prohrávala už 1:4, pěti gamy v řadě ale duel dokonale otočila.

Úspěšná byla také Brenda Fruhvirtová. Sedmnáctiletá talentovaná hráčka v prvním setu v československém derby proti Viktorii Hrunčákové nadělila své soupeřce kanára a za hodinu stvrdila svůj postup dále.

Uspěla také o dva roky starší sestra Brendy Linda, která s Ruskou Shymanovich přišla jen o šest gamů, přesto duel trval poměrně dlouhých 101 minut.

Ze slovenských zástupců kromě Hrunčákové končí také Lukáš Klein a Alex Molčan. Postupují naopak Rebecca Šramková a Jozef Kovalík, který vyřadil domácího Benoita Paireho. Po ztraceném prvním setu jde dále také Dominic Thiem, který si poradil s Italem Francem Agamenonem. 

další zajímavé články