sobota, 27. 07. 2024
Djokovič se chystá na French Open v Ženevě. Potká se naposledy s Murraym?

Djokovič se chystá na French Open v Ženevě. Potká se naposledy s Murraym?

Možná poslední vzájemný zápas před sebou mají Novak Djokovič a Andy Murray. Oba dva se připravují na French Open v Ženevě. Zatímco ale Djokovič má v prvním kole volno, Brit bude muset zvládnout zápas s nevyzpytatelným Němcem. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 20. 05. 2024
  • , zdroj fotky: ATP Tour

Andyho Murrayho a Novaka Djokoviče pojilo dlouholeté přátelství. I to ale prošlo krušnými časy, v roce 2015 Murray nepozval Djokoviče na svou svatbu a od té doby se o jejich přátelství už příliš nemluví.

Co se tenisového zápolení týče, mezi sebou sehrály tyto dvě legendy hned 37 utkání. Úspěšnější byl Djokovič, který uspěl v šestadvaceti případech.

První utkání sehráli spolu už v roce 2006 v Madridu, kde po třech setech slavil Novak Djokovič. Na grandslamech se potkali hned desetkrát s bilancí 8:2 ve prospěch Srba. Ve finálových kláních byl Djoko taktéž úspěšnější, ku příkladu ale Murray ovládl důležitou semifinálovou olympijskou bitvu v Londýně, kde následně získal zlatou medaili.

Poslední vzájemné utkání se datuje do roku 2017, kdy po velké finálové bitvě v Dauhá uspěl Novak Djokovič po setech 6:3, 5:7 a 6:4. Nyní to ale vypadá, že by se po sedmi letech opět mohli potkat. A zřejmě už definitivně naposledy.

Na Rolland Garros se oba hráči připravují ve švýcarské Ženevě. Zatímco ale srbská tenisová jednička má v úvodním kole volno, Murray musí do hry už zítra.

V utkání prvního kola potká Němce Yannicka Hanfmanna, a pokud jej porazí, ve druhém kole na něj bude čekat právě Novak Djokovič. V úterý se tak definitivně může uzavřít jedna další velká kapitola.

další zajímavé články