sobota, 27. 07. 2024
Žádné slitování. Thiem a Schwartzman se připravují na kvalifikaci Roland Garros

Žádné slitování. Thiem a Schwartzman se připravují na kvalifikaci Roland Garros

Dominic Thiem a Diego Schwartzman již brzy uzavřou své tenisové kariéry. Letos je také čeká poslední antukový grandslam, Rolland Garros. K překvapení mnohých expertů ale tito dva specialisté právě na tento povrch divokou kartu neobdrželi. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 19. 05. 2024
  • , zdroj fotky: Dominic Thiem

Příští týden se rozjede kvalifikace na druhý grandslam sezony, Rolland Garros. Mezi hráči, kteří se porvou o účast v hlavní soutěži, jsou také Dominic Thiem a Diego Schwartzman.

Začátkem tohoto měsíce oba oznámili, že hodlají po sezoně ukončit kariéru. Thiem se rozloučí na podzim ve Vídni, Schwartzman poté v rodném Buenos Aires v únoru příštího roku.

Rakouský tenista a vítěz U.S. Open z roku 2020 hrál finále v Paříži hned dvakrát, úspěšný nebyl ale ani jednou. Argentinec se pro změnu dostal do semifinále, konkrétně v roce 2020. Tehdy ve čtvrtfinále po neuvěřitelné více než pětihodinové bitvě porazil právě Thiema.

Jsou tak soupeři, především jsou ale velcí kamarádi. "Zkusíme to ještě jednou Dominiku," napsal si na své sociální sítě Schwartzman a přiložil i fotku, kde společně trénují.

Thiem za svou kariéru absolvoval jedinou kvalifikaci na grandslam, a to před deseti lety na Australian Open. Co se týče "El Pequeho", ten hrál kvalifikaci hned šestkrát. Úspěšný byl až na šestý pokus právě v Paříži. A také se jednalo o rok 2014.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Diego Schwartzman (@dieschwartzman)

další zajímavé články