sobota, 27. 07. 2024
Vitík na odchodu ze Sparty? Zájem o něj měly projevit anglické kluby

Vitík na odchodu ze Sparty? Zájem o něj měly projevit anglické kluby

Sparta by mohla brzy přijít o jednu z největších hvězd a zároveň o jednoho z největších talentů. O Martina Vitíka totiž projevila zájem řada klubů, mezi nimiž jsou i anglické týmy bojující o postup do Premier League.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 18. 05. 2024
  • , zdroj fotky: AC Sparta Praha

Martin Vitík je odchovancem pražské Sparty, v jejímž dresu stihl v pouhých jednadvaceti letech naskočit do 25 ligových duelů a v nich dokázal čtyřikrát skórovat. Nejedná se tedy o příliš zkušeného stopera, svým projevem na hřišti to ale nedává znát.

Toho si pochopitelně všimly i ostatní kluby, jež by chtěly Vitíka přilákat do svých řad. Kvality Vitíka dávno překročily Českou republiku, a tak se jedná o zahraniční týmy!

O Vitíka již v minulosti projevily zájem týmy hrající Serii A, nyní jsou na řadu kluby z anglické Championship. A ne ledajaké, nýbrž kluby hrající o postup do nejvyšší soutěže. Teoreticky by se tak česká enkláva v Premier League mohla příští sezónu rozrůst právě o Martina Vitíka.

O jaké kluby tedy vlastně jde? Spartu se měly na jejího hráče dotazovat celky Souhamptonu a Leedsu United. Jde tak o týmy, které se spolu utkají o postup mezi elitu. 

A co za to? Sparta má dle dostupných informací požadovat za svého hráče 10 milionů eur a k tomu další procenta z dalšího potenciálního přestupu. S ohledem na to, že Vitík má pouze 21 let, dá se očekávat, že tyto anglické kluby nebudou pro českého fotbalistu konečnou destinací.

Dá se očekávat, že k přestupu Vitíka by mohly pomoci i dobré výkony na blížícím se EURO. Pochopitelně to může mít i opačný efekt, nicméně věřme, že Vitík si svou dobrou formu přenese i do reprezentačního dresu.

další zajímavé články