sobota, 27. 07. 2024
Turnaj legend v Paříži, exhibice s Plekancem proti Kollerovi a Plíškové i Prague Open na Spartě. Šafářové už se plní kalendář...

Turnaj legend v Paříži, exhibice s Plekancem proti Kollerovi a Plíškové i Prague Open na Spartě. Šafářové už se plní kalendář...

Byť by se mohlo zdát, že už je někdejší česká reprezentantka Lucie Šafářová z tenisového kolotoče po pěti letech od ukončení profesionální kariéry úplně venku a tu a tam hraje pouze pro radost, není to pravda. Tím spíš v právě probíhajícím roce 2024.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 16. 05. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Těší se, že jí děti uvidí hrát tenis. Sport ji uspokojuje, baví ji i trénovat a když ji něco bolí, může si bez problémů dát den volna.

Od června by ji mělo čekat hned několik turnajů. Vítězka pěti grandslamů je pozvaná do Paříže na turnaj legend a nedlouho poté ji čeká v Prostějově exhibice, v níž si po boku svého manžela Tomáše Plekance zahraje proti Janu Kollerovi a Kristýně Plíškové.

"Tomáš je šikovný a dobrý tenista. Má horší forhend, ale výborný bekhend. Musím říct, že si teď s ním už celkem solidně zahraju. Žádný oficiální zápas ale asi nikdy nehrál, takže jsem zvědavá, jak nám to půjde," vyprávěla sedmatřicetiletá Šafářová v interview pro tenisportal.cz.

Půjde však i do soutěžní akce. Společně s další a ještě o dva roky starší veteránkou Bethanií Matteokovou-Sandsovou ji čeká v červenci v hlavním městě Livesport Prague Open, který proběhne na kurtech Sparty.

"Ona se do Prahy hodně těší, nikdy před českými fanoušky nehrála. Je to hezké, že za celou tu dobu, co se nám dařilo, se tu neukázala a teď doufám, že to konečně klapne. Věřím, že si to užijí i čeští fanoušci, že ji uvidí živě v akci," doplnila matka dvou dětí.

I když se jí hodně lidí ptá, co bude hrát a na kolika turnajích se představí, ona sama zatím comeback nijak vážně nebere a další starty jsou s otazníkem. Důvodem je fakt, že bez umístění v žebříčku musí čekat na volné karty a ty se rozdávají na poslední chvíli...

"Vím, že jsou v Česku ještě nějaké challengery, takže i to pro mě možná připadá v úvahu. Kdybych měla možnost si zahrát po boku někoho nějaký velký turnaj, tak bych asi hrála. Pokud ne, tak si ráda zahraju i v Česku challenger," informovala Šafářová, již drží redakce Sportwin.cz palce, aby jí opětovně objevený tenisový entuziasmus vydržel co nejdéle.

další zajímavé články