sobota, 27. 07. 2024
Životní turnaj Chilana Tabila. Přemožitel Djokoviče je už v semifinále turnaje v Římě

Životní turnaj Chilana Tabila. Přemožitel Djokoviče je už v semifinále turnaje v Římě

Chilský tenista Alejandro Tabila se po vítězství na Challengeru v Provence přesunul do Říma, šestadvacetiletý hráč ale rozhodně nepočítal s žádným velkým úspěchem. Vždyť ve třetím kole na něj čekal Novak Djokovič. A výsledek? Tabilo už je semifinalistou.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 16. 05. 2024
  • , zdroj fotky: ATP Tour

Šestadvacetiletý rodák ze Santiaga se během poměrně krátké chvíle vypracoval až na dvaatřicáté místo světového žebříčku, což je zatím jeho dosavadní maximum. Po turnaji v Římě se ale zcela jistě opět o něco posune.

Před turnajem ATP Masters odehrál Alejandro Tabila Challenger ve Francii a na Open Aix Provence byl bezchybný. Ve čtyřech zápasech ztratil jen dva sety, ve finále za 84 minut zlikvidoval Španěla Jaume Munara a získal svůj šestý titul na okruhu.

Následně se přesunul na ATP Tour, kde v dosavadní kariéře získal jediný primát. Letos v lednu uspěl na tvrdém povrchu v novozélandském Aucklandu, nyní si jde ale ještě pro větší úspěch.

V prvním kole měl volno, následně si poradil s Němcem Hanfmannem a ve třetím kole na něj čekal Novak Djokovič. Světovou jedničku smázl za hodinu a osm minut a rázem se stal černým koněm celého turnaje. Nezastavil jej ani Rus Karen Khačanov a dnes také čínský tenista Zhizhen Zhang.

Ani s ním neměl příliš slitování a ani ve čtvrtém utkání v Římě neztratil set. Poprvé v kariéře si tak zahraje semifinále turnaje Masters, ve kterém vyzve lepšího z dvojice Alexander Zverev - Taylor Fritz.

další zajímavé články