sobota, 27. 07. 2024
Medveděvovi nevyšla ani obhajoba titulu z Říma

Medveděvovi nevyšla ani obhajoba titulu z Říma

Osmadvacetiletý ruský tenista Daniil Medveděv neobhájí ani svůj dvacátý titul. Na římském Masters senzačně vypadl v osmifinále s Američanem Tommym Paulem a s turnajem se loučí. 


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 15. 05. 2024
  • , zdroj fotky: TONDA TRAN/CNC/Profimedia

Medveděv loni v Římě získal svoji jedinou antukovou trofej, letos se mu však příliš nedaří. Na svůj další triumf totiž čeká celý rok. Tentokrát měl jedinečnou možnost vyhrát a vůbec poprvé obhájit svoji trofej, v Římě totiž vypadla dvojice favoritů a zároveň matadorů Rafael Nadal a Novak Djokovič. Navíc se zde tentokrát nepředstavilo duo Carlos Alcaraz a Jannik Sinner.

Američan nakonec Medveděva vyprovodil z kurtu hladce po dvou setech 1:6 a 4:6, a může vyhlížet čtvrtfinále. Medveděv v dosavadní kariéře vyhrál 20 vavřínů, ani jeden se mu však nepodařilo obhájit. Ne jinak tomu bude i v případě římského Masters, do kterého vstupoval coby druhý nasazený hráč. 

Paul si vylepšil osobní maximum

Spokojený naopak musí být Tommy Paul. Ten si na cihlovém povrchu připsal vůbec první skalp hráče z elitní desítky. Celkovou bilanci zahrnující všechny povrchy s hráči z top 10 má aktuálně 10:21. Konečně mu to vyšlo i na antuce a může se těšit na čtvrtfinále.

V něm vyzve polského hráče Huberta Hurkacze. Ten ačkoliv prohrával už 5:7 a 1:3 otočil nepříznivý vývoj s Argentincem Sebastiánem Báazem a po sadách 5:7, 7:6 a 6:4 se může těšit na své první římské čtvrtfinále. Italská metropole tak letos favoritům příliš nesvědčí.

další zajímavé články