sobota, 27. 07. 2024
Sabalenka to nevzdala, i když jí tělo dovolilo hrát jen 15 procent jejího nejlepšího tenisu, odvrátila 3 mečboly a v Římě jde dál

Sabalenka to nevzdala, i když jí tělo dovolilo hrát jen 15 procent jejího nejlepšího tenisu, odvrátila 3 mečboly a v Římě jde dál

Tradiční a necelými pěti miliony eur dotovaný antukový turnaj v italském Římě dospěl do čtvrtfinálové fáze a poslední volné místo v něm zabrala světová dvojka Aryna Sabalenka, jež si v úporné a celkem 144 minut trvající noční bitvě poradila s Elinou Svitolinovou.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 14. 05. 2024
  • , zdroj fotky: Women's Tennis Association

Šestadvacetiletá běloruská tenistka přitom prohrála první set a v závěru vyrovnaného zápasu čelila hned třem mečbolům. Kritickou situaci ovšem ustála, potvrdila roli mírné favoritky a nad Ukrajinkou zvítězila 4:6, 6:1 a 7:6.

Dvojnásobná vítězka Australian Open z let 2023 a 2024, která v Austrálii uspěla před třemi lety také ve čtyřhře, bojovala nejen se svou soupeřkou, ale i s bolestí zad. V průběhu bitvy si je dokonce nechal ošetřit.

"Nemohla jsem to vzdát. Nemohla jsem z kurtu jen tak odejít. I když mi tělo dovolí hrát 15 procent mého nejlepšího tenisu, chtěla jsem zůstat na místě a bojovat," prohlásila na oficiálních stránkách asociace WTA rodačka z Minsku.

O semifinále si Sabalenková v Římě zahraje proti Lotyšce Jeleně Ostapenkové a opět papírovou favoritkou. S desátou hráčkou žebříčku se sice utká na antuce poprvé, nicméně na betonu oba zápasy ovládla.

Tenisový turnaj mužů a žen v Římě (antuka):

Ženy (dotace 4,791.105 eur) - dvouhra - 4. kolo:

Sabalenka (2-Běl.) - Svitolina (16-Ukr.) 4:6, 6:1, 7:6 (9:7).

další zajímavé články