sobota, 27. 07. 2024
Nadal se v Římě dlouho neohřál, skončil na raketě Hurkacze

Nadal se v Římě dlouho neohřál, skončil na raketě Hurkacze

Rafael Nadal se na turnaji ATP Masters v Římě příliš dlouho neohřál. Ve 2. kole skončil na raketě polského tenisty Huberta Hurkacze, který jej zdolal při premiérovém vzájemném souboji. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 11. 05. 2024
  • , zdroj fotky: ATP Tour

Už ve čtvrtek se Rafael Nadal poměrně natrápil. Belgičana Zizoua Bergse porazil až ve třech setech, když ten první ztratil poměrem 4:6. V dalších dvou sadách už ale o svůj servis nepřišel a vždy mu stačil jediný brejk.

Dnes už ale zápas druhého kola španělský matador nezvládl. V premiérovém vzájemném souboji nestačil na světovou devítku, Poláka Huberta Hurkacze. A po setech 1:6 a 3:6 se s Římem loučí.

Nadal nevyužil jediný ze sedmi brejkbolů, zaznamenal jedenáct nevynucených chyb a připsal si jen šestnáct vítězných míčů. Ve všech těchto ohledech jej rodák z Vratislavi přehrál.

Velmi podstatná byla hned první hra utkání. Hurkacz v ní odvrátil pět brejkbolů, posléze Nadala dvakrát o servis připravil a za necelých 50 minut první sadu ovládl. Ve druhé sadě už světová devítka nemusela odvracet jedinou hrozbu zaváhání, opět dvakrát převezla Nadala na servisu a duel po hodině a třiatřiceti minutách ukončila.

další zajímavé články