sobota, 27. 07. 2024
Thiem se po zranění na původní úroveň nevrátil. Po sezoně ukončí kariéru

Thiem se po zranění na původní úroveň nevrátil. Po sezoně ukončí kariéru

Rakouský tenista Dominic Thiem proháněl největší světové hvězdy, v roce 2020 vyhrál U.S. Open a byl na výsluní. Po vážném zranění zápěstí se ale do své bývalé formy vrátit nedokázal. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 08. 05. 2024
  • , zdroj fotky: Dominic Thiem

Hrál dvě finále na French Open, jedno na Australian Open a ve stejném roce, tedy v roce 2020, získal svůj jediný grandslamový titul. Rakouský tenista Dominic Thiem se propracoval až na třetí místo světového žebříčku a celkem ovládl sedmnáct turnajů na okruhu ATP.

První triumf si připsal před téměř přesně devíti lety v Nice, kdy na antuce zdolal Leonarda Mayera. Jeden z jeho největších titulů přišel v roce 2019 v Indian Wells, kde porazil Rogera Federera.

Hned čtyřikrát padl ve finále s Rafaelem Nadalem, poslední finále poté absolvoval loni v srpnu, kdy doma v Kitzbühelu nestačil na Argentince Sebastiána Báeze.

Tehdy se jednalo o první finále po téměř třech letech. Thiem asbolvoval několik operací zápěstí, po kterých už se nedokázal vrátit na svou původní úroveň.

Svou bohatou kariéru tak rodák z Vídeňského Nového Města uzavře právě na domácím turnaji. Stane se tak v říjnu při halovém turnaji ve Vídni.

další zajímavé články