čtvrtek, 16. 05. 2024
Nadal zvládl druhý zápas v řadě, poprvé od ledna

Nadal zvládl druhý zápas v řadě, poprvé od ledna

Rafael Nadal na svém oblíbeném povrchu zvládl druhé utkání v řadě. V Madridu ve dvou setech porazil Australana Alexe De Minaura a postoupil do třetího kola.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 27. 04. 2024
  • , téma: Tenis
  • , zdroj fotky: ATP Tour

Rafa Nadal má za sebou teprve osmé letošní utkání, pokud započítáme i březnovou exhibici proti Carlosi Alcarazovi. A teprve podruhé zvládl vyhrát dva duely v řadě. V Madridu na svém oblíbeném povrchu, tedy antuce, porazil ve dvou setech Alexe De Minaura.

V prvním setu šla bývalá světová jednička do rychlého vedení 0:2, následně ale přišla o dva servisy a musela dotahovat. Úvodní set nakonec dospěl do tie-breaku, ve kterém Nadal prohospodařil náskok 2:6 a čtyři setboly. Ten pátý už ale využil a dostal se do vedení.

Druhý set už tak dramatický nebyl. Španěl znovu získal úvodní servis Australana a sám už nechyboval. V závěru obral De Minaura i podruhé a ve třetím kole tak vyzve Argentince Pedro Cachina.

Nadal v utkání zaznamenal patnáct vítězných úderů a jednadvacet nevynucených chyb. V obou případech předčil svého soka, přesto to od majitele dvaadvaceti majorů přesvědčivý výkon rozhodně nebyl. 

další zajímavé články