středa, 15. 05. 2024
Atlanta opět porazila lídra, Krejčí ale tentokrát nezářil

Atlanta opět porazila lídra, Krejčí ale tentokrát nezářil

V nedávném měření sil nastřádal Vít Krejčí šestnáct bodů. V odvetě si Atlanta na lídra celé NBA Boston Celtics opět vyšlápla, jediný český zástupce v nejslavnější basketbalové lize světa ale tentokrát nezáří. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 29. 03. 2024
  • , téma: Basketbal
  • , zdroj fotky: Atlanta Hawks

Vít Krejčí opět nastoupil v základní sestavě a nastřádal další solidní porci minut, konkrétně pětatřicet. Za celé střetnutí se propracoval k jediné střele, kterou dokázal proměnit. K tomu přidal jeden útočný doskok a dva defenzivní doskoky. Zaznamenal také jednu asistenci, ovšem duel po šesti faulech nedohrál.

Vyrovnané klání na palubovce Atlanty dospělo tentokrát až do prodloužení, ve kterém dominoval domácí Dejounte Murray. Ten nakonec nasázel 44 bodů a vytvořil si nový osobní rekord.

Dodejme ale také jednu "šílenou" statistiku. Na 44 bodů potřeboval Murray stejný počet pokusů, tedy 44. Z hranice trojky zkoušel své štěstí hned devatenáctkrát, úspěšný byl šestkrát.

Atlanta ale zvítězila doma i počtvrté v řadě a začíná prohánět i deváté Chicago. Devět kol před koncem základní části ztrácí na Bulls jedinou výhru. 

další zajímavé články