pondělí, 29. 04. 2024
Ledecká po vítězství v Super-G vylepšila letošní maximum ve sjezdu

Ledecká po vítězství v Super-G vylepšila letošní maximum ve sjezdu

Úspěšný závěrečný víkend sezony má za sebou Ester Ledecká. Po překvapivém triumfu v Super-G obsadila v posledním sjezdu ročníku 2023/24 jedenácté místo. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 23. 03. 2024
  • , téma: Zimní sporty
  • , zdroj fotky: Ester Ledecká

Ester Ledecká zajela bezchybnou jízdu a druhou Italku Federicu Brignoneovou zdolala o osmadvacet setin. Třetí příčku obsadila Norka Lieová. Malý křišťálový glóbus poté pro změnu získala Lara Gut-Behramiová, která v jediné sezoně získala hned tři glóby. Včera jí k tomu stačila sedmá pozice.

"Jasně, že je mi líto, že je sezona u konce. Dva měsíce jsem byla nemocná a trvalo to, než jsem se dostala do formy," usmívala se vítězná Ledecká v rozhovoru pro ORF.

I o den později byla česká lyžařka vidět. Se ztrátou 1,31 vteřiny skončila v sjezdu na jedenácté pozici a vylepšila si letošní maximum. Zvítězila Cornelia Hütterová, která navíc senzačně ovládla pořadí sjezdu.

Lara Gut-Behramiová závěr absolutně nezvládla, skončila sedmnáctá a náskok čtyřiasedmdesáti bodů udržet nedokázala. Ledecká, která dnes oslavila devětadvacáté narozeniny, se v konečném pořadí propracovala na 23. místo. 

další zajímavé články