čtvrtek, 16. 05. 2024
Svět nám unikl, potvrdil Hamza. Do příští sezony chystá změny

Svět nám unikl, potvrdil Hamza. Do příští sezony chystá změny

Biatlonový šéf Jiří Hamza s právě skončenou sezonou spokojen rozhodně není. Po čtrnácti letech neskončil jediný český biatlonista na stupních vítězů a Hamza přiznává, že svět je aktuálně někde jinde.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 18. 03. 2024
  • , téma: Zimní sporty
  • , zdroj fotky: IBU

"Generační výměna se zatím nedaří. U kluků toho ke chválení příliš není, u holek mě potěšil vzestup Terky Voborníkové. Máme tři mezi nejlepšími šestadvaceti, ale od sezony jsme čekali více," hodnotil sezonu pro Sport.cz šéf českého biatlonu Jiří Hamza.

"Všichni na tom neseme vinu. Není to fotbal nebo hokej, potenciál je v tomto ohledu omezený. Ale je fakt, že svět nám spíše utekl, než, že jsme se k němu přiblížili," soudí Hamza.

Do příští sezony tak český tým chystá několik změn, a to i vzhledem k blížící se olympiádě. "Je zřejmé, že něco v pořádku není. Budeme se bavit se všemi, jakou cestou se vydáme. Nebudeme všechny odvolávat, ale změny nějaké budou," doplňoval s tím, že v určitých oblastech jsou viditelné mezery.

Hamza každopádně hodlá vyvozovat důsledky až v následujících týdnech. "Necháme si odstup, pobavíme se a v průběhu dubna vše vyřešíme. V květnu už půjdeme do přípravy a chceme mít jasný plán," dodal.

další zajímavé články