pondělí, 29. 04. 2024
Prohrát úvodní set 6:1? Na Indian Wells klíč k semifinálovému vítězství

Prohrát úvodní set 6:1? Na Indian Wells klíč k semifinálovému vítězství

Finále si v Indian Wells zahrají Carlos Alcaraz a Daniil Medveděv. Oba dva tenisté přitom do svých semifinálových klání neodstartovali dobře a úvodní set prohráli jasně 1:6.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 17. 03. 2024
  • , téma: Tenis
  • , zdroj fotky: Carlos Alcaraz Garfia

Vyhrát první set semifinálového utkání poměrem 6:1 se nevyplácí. Včera v noci se o tom přesvědčili Jannik Sinner a Tommy Paul. Prvně jmenovaný svedl více než dvouhodinovou bitvu s Carlosem Alcarazem.

V prvním setu přerušeném kvůli dešti uhrál za stavu 1:1 pět gamů v řadě, přičemž prohrál pouhých sedm výměn. Jenže od té chvíle už dominoval pouze španělský favorit. Třikrát Sinnera obral o podání, sám byl bezchybný a do finále tak postoupil právě on.

Souboj domácího hráče s ruským soupeřem trval ještě o dvaadvacet minut déle, první set byl každopádně rozhodnut už za půl hodiny. Paul se rychle ujal vedení 4:0, a ačkoliv následně prohrál svůj servis, dalším breakem stvrdil své vítězství.

Druhý set měl opačný průběh, Daniil Medveděv ale náskok 4:0 neudržel a o set málem přišel. V tie-breaku dokonce prohrával s mini-breakem, přesto dotáhl duel do rozhodující sady. V ní Paula jednoznačně přejel a tak se Medveděv od desáté hodiny večerní střetne ve finále s Carlosem Alcarazem. 

další zajímavé články