středa, 15. 05. 2024
Gut-Behramiová vyhrála podruhé Světový pohár, navíc ovládla i obří slalom

Gut-Behramiová vyhrála podruhé Světový pohár, navíc ovládla i obří slalom

Švýcarská lyžařka Lara Gut-Behramiová podruhé ve své kariéře ovládla Světový pohár. A ačkoliv dnes netriumfovala v závěrečném obřím slalomu, raduje i z malého glóbu za tuto disciplínu. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 17. 03. 2024
  • , téma: Zimní sporty
  • , zdroj fotky: Lara Gut

Lara Gut-Behramiová věděla, že malý křišťálový glóbus za obří slalom získá v případě, že bude bodovat. To se jí také díky jízdám v uvozovkách na jistotu podařilo poměrně hladce, když obsadila desátou pozici.

Zároveň potřebovala bodovat k celkovému triumfu ve Světovém poháru. Díky dnešním bodům má v čele náskok 208 bodů na druhou Federicu Brignoneovou. A jelikož do konce letošní sezony schází pouhé dva závody, o prvenství přijít nemůže.

V Saalbachu ovládla obří slalom o více než vteřinu zmíněná Brignoneová, druhý skončila Novozélanďanka Robinsonová a bronz bere Norka Stjernesundová.

Příští týden Světový pohár v alpském lyžování vyvrcholí a Gut-Behramiová se může zapsat do historie. Aktuálně totiž vládne i pořadí za superobří slalom a sjezd, a pokud se jí i v těchto disciplínách podaří triumfovat, napodobí trio Mazeová - Vonnová - Shiffrinová. Jen těmto legendám se povedlo získat v jedné sezoně čtyři glóby.

další zajímavé články